دکورپرداز
دکور پرداز
یك كارشناس:

بازار مسكن تا آخر سال آرام است

بازار مسكن تا آخر سال آرام است

یک کارشناس اقتصاد مسکن اظهار داشت: قیمت مسکن به دلایلی همچون رکود معاملات، افت شدید توان متقاضیان و تعدیل چشم انداز تورمی، افزایش چندانی نمی یابد و اساسا پایین تر از نرخ تورم عمومی خواهد بود.


مهدی روانشادنیا در گفت و گو با ایسنا اظهار نمود: رشد ۳ درصدی متوسط قیمت مسکن شهر تهران در خردادماه را به دو دلیل نمی گردد شروع یک روند افزایشی در بازار دانست؛ برای اینکه از آذرماه سال قبل شدت نوسانات بازار مسکن گرفته شده و بازار به ثبات نسبی رسیده است. انتظار می رود تا آخر سال ۱۴۰۰ با همین وضعیت مواجه باشیم و اساسا نرخ افزایش قیمت مسکن کمتر از نرخ تورم عمومی خواهد بود.
وی ادامه داد: دلیل دوم این است که آنقدر تعداد معاملات کم شده که چندان نمی توان روی میانگین قیمت حساب کرد. خرداد امسال در ۱۲ منطقه از تهران تعداد معاملات کمتر از ۲۰۰ فقره بود بدین سبب داده های قیمتی گمراه کننده است. با همه ابهاماتی که وجود دارد می توان تا حد زیادی به این نتیجه رسید که به سبب رکود حاکم بر بازار و کاهش انتظارات تورمی در سال ۱۴۰۰ جهش قیمتی در بازار مسکن نخواهیم داشت.

بازارهای رقیب در وضعیت انتظار قراردارند
این کارشناس اقتصاد مسکن اشاره کرد: بازارهای رقیب شامل ارز، طلا، مسکن و بورس در حالت انتظار قرار دارند. پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم نیز تا اختتام شهریور درگیر بحث ترکیب کابینه خواهیم بود و وضعیت اقتصاد پایدار می ماند.
روانشادنیا دو پارامتر نرخ ارز و سیاست خارجی را در اقتصاد ایران بسیار موثر دانست و اظهار داشت: به سبب مذاکرات برجام، چشم انداز مثبتی در جامعه به وجود آمده که به ثبات اقتصاد کمک می نماید. از طرف دیگر به سبب جهش قیمت مسکن، تقاضای مصرفی به قدری سرکوب شده که حتی نرخهای فروش در بازار، پایین تر از نرخ تمام شده است. یعنی از یک طرف با افزایش قیمت نهاده های ساختمانی مواجهیم و از جانب دیگر، توان متقاضیان به نرخهای فعلی نمی رسد.
وی اشاره کرد: ممکنست در تابستان به سبب فصل جابه جایی با مقداری افزایش تعداد معاملات مسکن مواجه باشیم اما اساسا تابستان امسال یکی از دوره های کم رونق سال های اخیر را تجربه خواهیم کرد.

نرخ گذاری در بازار مسکن جواب نمی دهد
این کارشناس بازار مسکن با اشاره به نرخگذاری ۲۵ درصدی برای سقف اجاره بها از طرف دولت اظهار داشت: سابقه نشان داده این روشها جواب نمی دهد. فقط هم مختص بازار مسکن نیست در همه بازارها این تجارب موجود است و نتایجش هم موجود است. در بازار مسکن دو سال است که صحبت از سقف اجاره بها می شود و پشتیبانی از مستاجران می شود که در عمل می بینیم اتفاق خاصی در کاهش قیمتها نمی افتد. حتی می تواند اثرات التهابی در بازار مسکن بوجود آورد.
بگفته روانشادنیا، باتوجه به تورم حدود ۵۰ درصد اگر به مالک بگوییم حق ندارد بیش از ۲۵ درصد نرخها را افزایش دهد به مرور واحدهای اجاره ای را از بازار خارج می کنند. واحدهای نوساز نیز به بازار فروش و اجاره عرضه نمی گردد. در نتیجه با فشار تقاضا مواجه می شویم که می تواند به افزایش قیمت مسکن منجر شود.
وی اشاره کرد: اگر نرخها را سرکوب می نماییم باید گزینه جایگزین هم بگذاریم تا صاحبان سرمایه در آن سرمایه گذاری کنند. اما گزینه جایگزین نداریم و بیش از ۸۰ درصد سرمایه ها در زمینه مسکن قرار دارد. بدین سبب با نرخ گذاری فقط با افزایش پرونده های مالک و مستاجری در قوه قضاییه مواجه می شویم و شورای حل اختلاف مگر به چه تعداد پرونده می تواند رسیدگی کند؟ فقط نمی توان منافع مستاجر را لحاظ کرد. چه بسا خیلی از مالکان با پول اجاره امرار معاش می کنند و با تعیین سقف کمتر از نرخ تورم، زندگی آنها را مختل می نماییم.

راه کنترل بازار مسکن افزایش عرضه است
روانشادنیا، راهکاری که دولت آینده برای کنترل بازار مسکن در پیش بگیرد را افزایش عرضه دانست و اظهار داشت: راه اندازی یک میلیون واحد مسکونی که دولت رئیسی وعده آنرا داده در صورت تحقق می تواند مشکل بازارمسکن را تا حد بسیار زیادی کم کند. با ساخت یک میلیون مسکن با تکنولوژی جدید، سرعت ساخت بالا می رود، کیفیت سازه ها افزایش می یابد، اشتغال رونق پیدا می کند و از همه مهمتر مساله تامین مسکن خانوارها حل می شود. تجربه این مساله را هم داریم. سال ۱۳۹۱ حدود ۹۰۰ هزار پروانه ساختمانی صادر شد که در سال ۱۳۹۳ واحدها تکمیل شد و دیدیم که تا آخر سال ۱۳۹۶نرخ مسکن به ثبات رسید.

متوسط قیمت هر متر خانه در تهران ۲۹.۶ میلیون تومان
بدین سبب گزارش، طبق اعلام بانک مرکزی، در خرداد ۱۴۰۰ متوسط قیمت یک متر مربع مسکن در شهر تهران ۲۹ میلیون و ۶۷۰ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل و زمان مشابه در سال قبل به ترتیب ۳ و ۵۶.۶ درصد بالا رفته است. همین طور تعداد معاملات انجام شده در این ماه معادل ۵.۱ هزار فقره بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۵۲.۷ درصد کاهش و در مقایسه با ماه قبل ۲۹.۶ افزایش را نشان میدهد.



1400/04/19
23:57:39
0.0 / 5
1118
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد