دکورپرداز
دکور پرداز

جهش بورس های اروپا و آمریكا

جهش بورس های اروپا و آمریكا

بیشتر شاخصهای مهم بورسی در اروپا و آمریكا سبزپوش شدند.


به گزارش دکور پرداز به نقل از بلومبرگ، وقایع بازارهای مالی کماکان بیشتر از هر چیز تحت تأثیر اختلاف بین دو اقتصاد نخست جهان قرار دارد. وزارت خزانه داری آمریکا در اقدامی بی سابقه کری لام- فرماندار هنگ کنگ و شماری از دیگر مقامات ارشد این منطقه نظیر وزرای امنیت و دادگستری و رئیس پلیس سابق این منطقه و هم چنین مسئول امور هنگ کنگ و ماکائو در حزب کمونیست چین را تحریم و اعلام نمود دارایی های آنها در محدوده قضایی خویش را مصادره خواهد نمود. کری لام در واکنش به این تحریم گفته است که هیچ دارایی در آمریکا ندارد.
از طرفی وزارت خارجه چین در واکنش به این اقدام آمریکا ۱۱ چهره سیاسی این کشور همچون سناتور تد کروز، تام کاتن و مارکو روبیو را تحریم کرد. ژایو لی جان- سخنگوی وزارت خارجه این کشور در ارتباط با این تصمیم اظهار داشت: در پاسخ به رفتار نادرست آمریکا تصمیم گرفتیم کسانی را که در قضیه هنگ کنگ رفتار خصمانه ای در پیش گرفته بودند تحریم نماییم.
علاوه بر چهره های مطرح در مجلس سنا، چین یک نماینده جمهوری خواه در کنگره را هم تحریم کرده است.
فیلیپ ماری- استراتژیست ارشد سرمایه گذاری در روبو بانک اظهار داشت: بازارها با خبرهای زیادی سر و کار دارند که نگرانشان باشند. احتمال بروز موج دوم همه گیری کرونا در آمریکا، روند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و هم چنین تشدید تنش ها با چین هر کدام می توانند به تنهایی در ادامه سال برای صعود شاخص ها مشکل آفرین باشند. انتظار من این است که روند کوچک شدن اقتصاد تا جایی ادامه یابد که بانک مرکزی را وادار به اقدامات جدید کند. احیانا فدرال رزرو سراغ نرخ بهره منفی یا کنترل منحنی بازده اوراق قرضه وزارت خزانه داری برود بخصوص اگر خبری از یک بسته حمایتی بزرگ دیگر نباشد.
پیش از این هم اعلام شده بود که آمریکا در صدد محدود کردن حضور خبرنگاران چینی در این کشور است. وانگ ون بین- یکی از سخنگویان وزارت خارجه چین از آمریکا خواسته است تا سرکوب سیاسی رسانه های چینی و خبرنگاران آنها را متوقف نماید در غیر این صورت چین اقدامات متقابل را انجام خواهد داد. به قول این مقام چینی، آمریکا در صدد است تا مدت صدور روادید برای اقامت مجاز فعالان رسانه ای چین را به ۹۰ روز کم کند.
از سوی دیگر اقتصاد چین در حال بازگشت به سطح فعالیت پیش از انتشار کرونا است تا جایی که با حمایت های مالی صورت گرفته توسط دولت چین و افزایش تقاضا برای وادرات محصولات چینی در سطح جهان، میزان تولیدات صنعتی این کشور تا آخر ماه ژوین به سطحی رسیده است که پیش از آغاز بحران کرونا ثبت شده بود.
فلوریان ایپلو- استراتژیست ارشد سرمایه گذاری در موسسه " یونی جستیون" اظهار داشت: چین در مقایسه با سایر اقتصادهای بزرگ، موفق شد زودتر روند گسترش سریع بیماری را متوقف نماید و به لطف همین مسئله، فعالیتهای اقتصادی در این کشور زودتر از خیلی از کشورها از سر گرفته شد. واقعیت این است که با عنایت به نقش بزرگ چین در زنجیره تأمین جهانی، این اتفاق برای اقتصاد جهانی هم رویداد خوشایندی به حساب می آید.
قائم مقام رئیس بانک مرکزی آمریکا با اشاره به رشد مثبت اقتصاد آمریکا در ماه ژوییه نسبت به بازگشت سطوح فعالیتهای اقتصادی در این کشور به میزان پیش از بحران تا آخر سال آینده ابراز امیدواری کرده است. ریچارد کلاریدا، با تاکید مجدد بر حمایت همه جانبه بانک مرکزی این کشور از بازارهای مالی گفته است که روند احیای کامل اقتصادی طول خواهد کشید و باید صبور بود.
از طرفی به نظر نمی رسد کار ویروس کرونا با اقتصاد جهانی تمام شده باشد. سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در گزارشی پیش بینی نمود متوسط رشد اقتصادی کشورهای جهان تا آخر سال جاری به منفی شش درصد برسد که این وضعیت در صورت بروز موج دوم بدتر هم خواهد شد و در این سناریو اقتصاد جهانی احیانا ۷.۶ درصد کوچک تر خواهد شد.
این سازمان نتایج کرونا را بلندمدت خوانده و افزوده است توانایی کشورها برای کنترل روند شیوع بیماری در ماه های آینده برای اقتصاد جهان بسیار حیاتی می باشد.
تابحال بیشتر از ۲۰ میلیون و ۱۲۹ هزار و ۷۰۶ مورد مبتلا شدن به کرونا گزارش شده است که در این بین ۷۳۵ هزار و ۸۹۴ نفر جان خویش را از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۱۶۵ هزار و ۸۰۷ نفر، برزیل با ۱۰۱ هزار و ۲۶۹ نفر، مکزیک با ۵۲ هزار و ۲۹۸ نفر، انگلیس با ۴۶ هزار و ۵۷۴ نفر و هند با ۴۵ هزار و ۱۹۸ نفر بوده است.
بورس آمریکا
در وال استریت، بیشتر شاخص ها صعودی بودند تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۱.۰۱ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۲۷ هزار و ۷۰۷.۰۹ واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۱۹ درصد افزایش تا سطح ۳۳۵۷.۷۴ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۴ درصد ریزش در سطح ۱۰ هزار و ۹۶۶.۷۳ واحدی بسته شد.
بورس های اروپایی
بانک مرکزی انگلیس در گزارشی اعلام نموده است شرایط اقتصادی این کشور در نتیجه شیو ع کرونا وخیم تر از چیزی است که پیش تر تصور می شد. طبق پیشبینی بانک مرکزی انگلیس، اقتصاد این کشور در سه ماهه دوم سال جاری احیانا ۲۳ درصد کوچک شده است و انتظار می رود برای مجموع سال ۲۰۲۰، پنجمین اقتصاد بزرگ جهان ۹.۵ درصد کوچک شود اما با بهبود تدریجی وضعیت شاخصهای کلان، رشد اقتصادی برای سال آینده ۹ درصد و برای سال ۲۰۲۲ هم ۳.۵ درصد پیشبینی شده است.
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۳۱ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۰۵۰.۵۹ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با افزایش ۰.۱ درصدی و ایستادن در سطح ۱۲ هزار و ۶۸۷.۵۳ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با صعود ۰.۴۱ درصدی در سطح ۴۹۰۹.۵۱ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۱.۲ درصد بالا رفت و به ۷۰۵۳.۹۰ واحد رسید.
بورس های آسیایی
در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افت ۰.۳۹ درصدی تا سطح ۲۲ هزار و ۳۲۹.۹۴ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۶۳ درصد پایین رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۳۷۷.۴۳ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" صعود ۰.۳۶ درصدی را تجربه نمود و در سطح ۴۷۲۴.۸۴ واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۷۵ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۶۱۱۰.۲۰ واحدی به کار خود خاتمه داد. در میان دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود.
نفت
در بازار طلای سیاه روند قیمت ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۹۱ درصد افزایش به ۴۲.۲۰ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۱.۱۴ درصدی به ازای ۴۵.۲۰ دلار در هر بشکه مبادله شد.
طلا و نقره
همینطور در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا با صعود ۰.۷۸ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۲۰۳۱ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افزایش ۱.۰۶ درصدی به ازای ۲۹.۲۴ دلار مبادله شد.




منبع:

1399/05/21
14:12:01
5.0 / 5
2111
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد