دکورپرداز
دکور پرداز

مقاومت اقتصادی چگونه محقق می شود؟

مقاومت اقتصادی چگونه محقق می شود؟

به گزارش دکور پرداز قزوین یک کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه «نظام مالیاتی هوشمند» گام بعدی برای افزایش قدرت ملی است، اظهار داشت: در جامعه باید کوشش کرد تا کارهای تولیدی به نفع مردم با کمترین مالیات و کارهایی که با کمترین زحمت بیشترین درآمد را دارند با پرداخت بیشترین مالیات مواجه شوند تا قدرت مقاومت ملی کشور با افزایش کار تولید مولد افزایش پیدا کند.


همایش بین المللی «مقاومت و جهان آینده؛ کنشگری فعال یا منفعل» در امتداد تبیین جایگاه گفتمان مقاومت بعنوان یک کنش فعال در آینده جهان از ۱۳ تا ۱۵ دی ماه ۹۹ در قزوین برگزار می شود؛ از آنجایی که یکی از ابعاد مقاومت، «مقاومت اقتصادی» است با دکتر میثم پیله فروش فارغ التحصیل دکترای اقتصاد در این خصوص گفت وگویی داشتیم که در ادامه می خوانید.
پیله فروش در گفت و گو با ایسنا اظهار نمود: اگر می خواهیم جامعه ای مقاوم داشته باشیم چاره ای نداریم که تک تک مردم مقاوم شوند چون مقاومت مردم موجب می شود که دولت هم بتواند در مقابل فشارهای خارجی مقاومت داشته باشد. حال این سوال پیش می آید که مقاومت مردم به چه شکلی امکان پذیر خواهد بود؟ در پاسخ باید بگوییم که یک بُعد آن مقاومت اقتصادی می باشد، مقاومت اقتصادی به مفهوم افزایش مقاومت اقتصاد ملی کشور در مقابل تکانه های غیرقابل کنترل است.
وی با اعلان اینکه «قیمت نفت» یکی از تکانه های غیرقابل کنترل است، اضافه کرد: در اقتصاد ایران به سبب تحریم متغیر دیگری به نام مقدار صادرات نفت به موانع اضافه شده است که خارج از کنترل ماست. پس هر چه اقتصاد ملی در مقابل این ۲ متغیر مقاوم شود و قدرت انعطاف پذیری نسبت به تغییرات داشته باشد قدرت مقاومت ملی ما نیز افزایش پیدا خواهدنمود.
عدم خام فروشی نفت یعنی چه؟
این کارشناس اقتصادی بیان کرد: مقام معظم رهبری سال ها به دولت های گوناگون تذکر دادند که وابستگی اقتصاد ملی را به نفت کم کنید و یا از بین ببرید. منظور این نیست که درب چاه های نفت را ببندیم و هیچ استفاده ای نکنیم بلکه منظور این است که بتوانیم با تبدیل نفت به مواد پیچیده و با ارزش افزوده بالا در داخل، یک اشتغال پایدار دانش بنیان اساسی در کشور ایجاد نماییم و وابسته به خام فروشی مواد نفتی در کشور نباشیم چونکه خام فروشی ۲ لطمه دارد و آن این است که به سبب تحریم ها قیمت و مقدار صادرات آن در اختیار ما نیست.
وی متذکر شد: اگر ما به قوانین مصوب خودمان عمل می کردیم قدرت مقاومت اقتصادی ما بیش از این بود. در برنامه سوم توسعه، حساب ذخیره ارزی در کشور قانون شد، تا سال ۱۳۹۰ نزدیک ۱۹۰ میلیارد دلار از منابع به حساب ذخیره ارزی واریز شده بود که اگر این پول را در حساب ذخیره ارزی پس انداز داشتیم تحریم اول آمریکایی ها در سال ۱۳۹۱ بی اثر می شد.
پیله فروش افزود: متأسفانه تا ۱۳۹۰ بیش از ۱۸۹ میلیارد دلار از ۱۹۰ میلیارد دلار ورودی به حساب ذخیره ارزی را مصرف کرده و عملاً قدرت مقاومت در مقابل این فشار خارجی را از بین بردیم. همین اتفاق نیز برای صندوق توسعه ملی افتاد؛ میلیاردها دلار وارد صندوق توسعه ملی شده بود اما با شروع تحریم دوم آمریکا از سال ۱۳۹۷ عملاً منابع جدی در صندوق توسعه ملی وجود نداشت که اگر وجود داشت حتما تحریم های آمریکا بی اثر بود.
وی عنوان کرد: شرایط اقتصادی کشور ما به شکلی شده است که با افزایش قیمت ارز و نوسانات افزایش قیمت ارز معیشت مردم تحت تأثیر قرار می گیرد. نکته مهم دیگر برای افزایش قدرت مقاومت اقتصادی کشور، سیاست گذاری و قاعده گذاری به نفع عامه مردم است تا آنها را توانمند کرده و معیشت آنان با افزایش قیمت ارز به خطر نیفتد.
این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان داشت نوسان معیشت مردم را با قیمت ارز از بین ببریم، پاسخ داد: بله ما یک زیرساختی در کشور به نام کارت ملی هوشمند داریم که با آن می توانستیم خیال مردم را از دسترسی به نیازهای اساسی راحت نماییم تا با افزایش مقطعی قیمت ها تقاضای مردم افزایش پیدا نکند و فشار بیشتری به قیمت ها وارد نشود و هم دسترسی مطمئنی برای مردم ایجاد نماییم.
باید دسترسی مردم به کالاهای اساسی سهل شود
وی اشاره کرد: هم اکنون میلیاردها دلار ارز ارزان برای واردات کالاهای اساسی اختصاص می دهیم تا کالاها به دست مردم برسد اما در این پروسه کالا با قیمت ارزان به دست مردم نمی رسد چون حاضر نیستیم از این زیرساخت برای تضمین دسترسی مردم به کالاهای اساسی استفاده کنیم؛ بنظر می رسد با راحت کردن خیال مردم از دسترسی به کالاهای اساسی قسمتی از قدرت مقاومت ملی را افزایش خواهیم داد.
پیله فروش با اشاره به اینکه «نظام مالیاتی هوشمند» گام بعدی برای افزایش قدرت ملی است، بیان کرد: طبع سرکش آدمی همیشه به دنبال افزایش درآمد و سود با کمترین هزینه و زحمت است، هر نظام مالیاتی که بتواند این طبع سرکش آدمی را کنترل کند آن جامعه به رفاه خواهد رسید اما اگر جامعه ای نتواند این طبع سرکش را مهار کند حتما جامعه گرفتار نوسانات عجیب و غریبی خواهد شد.
این کارشناس اقتصادی در آخر تصریح کرد: نظام مالیاتی ابزار هوشمندی در دست دولت های مقتدر است که می توانند فعالیت افراد را جهت دهند، با کاهش مالیات بر تولید می توان برای مردم انگیزه ایجاد کرد. در جامعه باید کوشش کرد تا کارهای تولیدی به نفع مردم با کمترین مالیات و کارهایی که با کمترین زحمت بیشترین درآمد را دارند با پرداخت بیشترین مالیات مواجه شوند تا قدرت مقاومت ملی کشور با افزایش کار تولید مولد افزایش پیدا کند.




منبع:

1399/10/14
01:11:25
0.0 / 5
1090
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد