دکورپرداز
دکور پرداز

از سفته الکترونیک چه خبر؟!

از سفته الکترونیک چه خبر؟!

به گزارش دکور پرداز درحالیکه وزیر اقتصاد از امکان خرید الکترونیک سفته در سه بانک اطلاع داده بود، علاوه بر بررسی های صورت گرفته از بانک ها، صحبت های مدیر پروژه صدور سفته الکترونیکی بانک ملی ایران از آن حکایت می کند که فعلاً امکان اینکه بانک بعنوان درگاه فروش الکترونیک سفته عمل کند، فراهم نشده و درحال گسترش این مورد هستند.


به گزارش دکور پرداز به نقل از ایسنا، وزیر اقتصاد هفته قبل از فراهم شدن امکان خرید الکترونیک و به صورت ۲۴ ساعته سفته و برات اطلاع داد.
براساس اعلام وی، امکان صدور هر پنج مرحله بعد از فروش سفته هم بدون حضور به شعب بانکی به صورت الکترونیکی انجام می شود یعنی افراد می توانند به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین ظهرنویسی سفته را هم انجام دهند.
در این زمینه، فعلاً سه بانک ملی، قرض الحسنه رسالت و آینده این خدمت را عرضه خواهند کرد.
ماجرا به این برمی گردد که با ایجاد سامانه مدیریت یکپارچه سفته و برات الکترونیک بر مبنای اجبار بند (ج) ماده ۶۷ برنامه ششم توسعه کشور به منظور دیجیتالی شدن اسناد تجاری (سفته، برات و تمبر)، امکان خرید، صدور و ظهرنویسی سفته و برات به صورت الکترونیکی، آنلاین و بدون رفتن به شعب یا واحدهای فروش سفته برای کاربران عمومی فراهم گشته است.
در این راستا، فردوس باقری- مدیر پروژه صدور سفته الکترونیکی بانک ملی ایران در گفتگو با ایسنا اظهار نمود: یک تغییری در نحوه عرضه فرایند اسناد تجاری صورت گرفته است و آن این است که استاد مذکور باید به صورت الکترونیکی عرضه شوند. متقاضیان این اسناد که مردم باشند می توانند بسته به نوع نیاز اقتصادی خود از آنها استفاده کنند که بعنوان مثال، برای دریافت یک تسهیلات از سفته الکترونیک بعنوان وثیقه استفاده می شود.
وی اضافه کرد: به دنبال این موضوع، سیستم بانکی باید در عرضه خدمات خود تغییری ایجاد نماید که یکی از این تغییرات بحث احراز هویت از راه امضای دیجیتال است و این که ذی نفعان این صنعت هم باید در ساختار جدید حضور داشته باشند. پیش از این، با رفتن به بانک و دکه می توانستید سفته دریافت کنید اما حالا هم شما و هم ذی نفع سفته باید احراز هویت شوند.
مدیر پروژه صدور سفته الکترونیکی بانک ملی ایران افزود: مشتریان بانک ملی می توانند از راه نشان بانک، تسهیلات خویش را با سفته الکترونیک دریافت نمایند که تابحال بیشتر از ۷۰ هزار فقره تسهیلات و بیشتر از ۸۰ هزار فقره سفته الکترونیک در این سیستم صادر گردیده است.
وی درباره این که دریافت الکترونیک برات به چه صورت است، اظهار داشت: در این حوزه دو کاربرد درنظر گرفته شده که شامل ابزار پرداخت و اعتبار برات است که تا به امروز این خدمت را نداشتیم و به صورت نیمه الکترونیکی کار می نماییم اما در هفته جاری نخستین تراکنش برات الکترونیک حق تمبر آنرا به خزانه دادیم. مردم باید به نوع تقاضایی که دارند از این سرویس ها استفاده کنند.
باقری بیان نمود: سفته و برات الکترونیک زمانی ارزش افزوده دارد که در فرایندی چون دریافت تسهیلات، تأمین مالی زنجیره تأمین و... مورد استفاده قرار گیرد. سفته الکترونیک باید برای الکترونیکی کردن تمام فرآیندها مورد استفاده قرار گیرد بعنوان مثال، سفته الکترونیک در وام ازدواج، وام های بدون ضامن کارآیی بسیار دارد.
وی درباره این که آیا حالا میتوان با رفتن به سامانه های الکترونیک بانکها سفته الکترونیک خریداری کرد، اظهار داشت: فعلاً امکان این که بانک بعنوان درگاه فروش الکترونیک سفته عمل کند، فراهم نشده و درحال گسترش این مورد هستیم. البته به جهت اینکه بتوان سفته الکترونیک خریداری کرد، باید احراز هویت افراد از راه امضای دیجیتال صورت بگیرد.
از سوی دیگر، بانک قرض الحسنه رسالت همچون بانک هایی است که برای خرید الکترونیک سفته اعلام آمادگی کرده و جهت استفاده مشتریان خود از این خدمت، در اپلیکیشن آی کاپ که در ارتباط با بانک است، بخش سفته الکترونیک را افزوده است. اما بررسی ها در این اپلیکیشن از آن حکایت می کند که این سرویس بزودی فعال خواهد شد.
طبق گفته خاندوزی، برپایه اطلاعاتی که به وزارت اقتصاد رسیده این است که تابحال بانکهای آینده، رسالت و ملی این امکان را فراهم نموده اند.



علاوه بر این، بانک آینده هم از دیگر بانکهای مذکور در جهت خرید الکترونیک سفته است که برای خرید الکترونیک سفته در سایت این بانک با مشکل مواجه می شوید و خطا ورود به سیستم می دهد.




منبع:

1400/11/25
10:01:06
0.0 / 5
998
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد