دکورپرداز
دکور پرداز
با رونمایی از سامانه تابا صورت گرفت

یک تغییر در مبادلات بانک ها در بازار بین بانکی

یک تغییر در مبادلات بانک ها در بازار بین بانکی

به گزارش دکور پرداز، رئیس کل بانک مرکزی ضمن بیان تاثیرات مثبت سامانه تابا اظهار داشت:  با رونمایی این سامانه شفافیت معاملات بانکی و کیفیت کشف نرخ سود بین بانکی افزایش خواهد یافت.


به گزارش دکور پرداز به نقل از ایسنا، سامانه تابا (تسویه اوراق بهادار الکترونیکی) به عنوان ابزاری برای اجرای چارچوب جدید سیاستگذاری پولی توسط رئیس کل بانک مرکزی رونمایی گردید.
سامانه تابا برای ثبت مکانیزه مبادلات ذخایر بانکها در سررسیدهای بسیار کوتاه مدت (عمدتا یک شبه) در بازار بین بانکی تحت رصد بانک مرکزی به وجود آمده و در فاز نخست این سامانه که هم اکنون طراحی شده و بزودی اجرا می شود، تمام مبادلات ریالی بدون وثیقه بین بانکها در یک بستر جامع با اتصال آنلاین به ساتنا برای تسویه وجوه صورت خواهد گرفت.
با راه اندازی این فاز از سامانه، شاهد شفافیت مبادلات، شناسایی بانکهای دارای ذخایر مازاد یا کمبود، ارتقای کیفیت پایش بانک مرکزی و غنی تر شدن کیفیت نرخ سود بازار بین بانکی خواهیم بود.
همینطور این سامانه در فاز دوم، امکان انجام مبادلات وثیقه محور بین بانکها و بانک مرکزی را به وجود می آورد و استقرار کامل آن منجر به افزایش شفافیت معاملات، گسترش استفاده از ریپو در نظام بانکی، امکان آرشیو اطلاعات بازار به صورت سری زمانی و بهبود مدیریت نقدینگی خواهد شد.
سامانه تابا، بستر لازم برای انجام مبادلات در بازار بین بانکی است. بازاری که نرخ سود آن، پایه ای برای تمامی نرخ های موجود در اقتصاد بشمار می رود.
علی صالح آبادی- رئیس کل بانک مرکزی در مراسم رونمایی از این سامانه اظهار داشت: با رونمایی این سامانه شفافیت معاملات بانکی و کیفیت کشف نرخ سود بین بانکی بیشتر می شود. این سامانه دو فاز دارد که فاز نخست آن در حال انجام می باشد و تا آخر شهریورماه همه بانکها باید وارد سامانه شوند.
وی ادامه داد: نگاه ما به فاز دوم سامانه است که در این فاز باید بازار بین بانکی تعمیق یابد و بانک مرکزی به عنوان بازار ساز و سیاستگذار پولی حضور خواهد داشت و بانکها به کمک وثیقه که به شکل اوراق بهادار است به هم اعتبار می دهند.
رئیس کل بانک مرکزی توضیح داد: در دنیا هم اوراق دولتی در ترازنامه بین بانکی وجود دارد منتها با این تفاوت که خزانه داری با انتشار اوراق آنها را در بازار می فروشد و بانک مرکزی آنها برای تنظیم نرخ سود بین بانکی ورود می کند.
وی افزود: بانک مرکزی در کشورهای پیشرفته تنها در زمان نیاز خودش و برای تعیین نرخ ورود می کند بدین سبب وضعیت کنونی مطلوب نمی باشد و فاز دوم سامانه تابا می تواند به نقش واقعی بانک مرکزی در بازار بین بانکی هویت بدهد.

صالح آبادی اظهار داشت: بانکها حالا اوراق را با بانک مرکزی ریپو می کنند که ممکنست به افزایش پایه پولی منجر شود بدین سبب بهتر است بانکها با هم ریپو کنند و با وثیقه اینکار را انجام دهند (اوراق دولتی) و بانک مرکزی به عنوان بازارساز و تنظیم گر و ناظر در این بازار حضور داشته باشد.





منبع:

1401/06/07
23:40:46
0.0 / 5
866
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد