دکورپرداز
دکور پرداز
با برطرف شدن ایرادات

پرداخت تسهیلات به طرح جهش مسکن سرعت می گیرد

پرداخت تسهیلات به طرح جهش مسکن سرعت می گیرد

به گزارش دکور پرداز، معاون بانک مرکزی ضمن اعلام پرداخت ۲۱۳ هزار میلیاردریال تسهیلات بابت طرح های نهضت ملی، اظهار داشت: با رعایت چارچوب منابع و مصارف شبکه بانکی و رفع ایرادات سامانه وزارت راه و شهرسازی و همینطور دستور کاری که در دولت درمورد تنوع بخشی به نحوه تأمین مالی طرح جهش مسکن در جریان است، اجرای این طرح سرعت بیشتری خواهد گرفت.


به گزارش دکور پرداز به نقل از ایسنا، صحابی با اشاره به قانون جهش تولید مسکن اظهار داشت: حسب قانون جهش تولید مسکن مقرر شده بانکهای عامل ۲۰ درصد از تسهیلات پرداختی را به بخش مسکن اختصاص دهند که این قانون به همراه سهمیه بانکی مربوطه بلافاصله بعد از تصویب در مجلس شورای اسلامی و ابلاغ آن توسط ریاست جمهوری به شبکه بانکی ابلاغ گردید.
وی بر ضرورت هماهنگی بیشتر بین وزارت راه و شهرسازی، بانک مرکزی و بانکها در امتداد تسریع اجرایی شدن قانون اصرار کرد و اظهار داشت: دستورالعمل در ارتباط با قانون جهش تولید مسکن با همکاری وزارت راه و شهرسازی تهیه و به شبکه بانکی ابلاغ گردید. ضمن این که باتوجه به مصوبات شورای عالی مسکن و ابهامات مطرح شده از جانب بانکها و وزارت راه و شهرسازی در امتداد تسهیل در اجرای قانون مزبور بروزرسانی و به شبکه بانکی ابلاغ گردید. همینطور سقف فردی تسهیلات هم در شورای پول و اعتبار مطرح و مصوب شد.

طبق اعلام بانک مرکزی، معاون این بانک با اشاره به بانک محور بودن تأمین مالی این قانون اضافه کرد: یکی از مهم ترین مشکلات طرح نهضت ملی این مساله است که تأمین مالی آن با اتکای صرف بر منابع و تسهیلات بانکی در نظر گرفته شده است و شبکه بانکی هم بنا بر تکالیف گوناگونی که حسب قوانین و مصوبات مختلف بر عهده آن قرار داده شده عملا با محدودیت منابع مواجه بوده و باید مراقب بود که اجرای این تکالیف باتوجه به تعدد آن و وضعیت مالی بانکها منجر به استفاده از پول پرقدرت بانک مرکزی که عملا منجر به افزایش نقدینگی و رشد پایه پولی و در نهایت تورم مضاعف که از خطوط قرمز دولت سیزدهم است، نشود.

صحابی اضافه کرد: از دیگر موارد قابل اشاره این مساله است که طرح مذکور سامانه محور بوده و عملا از شروع ثبت نام تا پرداخت تسهیلات می باید از راه سامانه وزارت راه و شهرسازی صورت بگیرد که ارتباط بین بانکها و سامانه وزارت راه و شهرسازی تا چند ماه گذشته عملا دارای مشکل بوده و به تازگی امکان اتصال به سامانه و معرفی متقاضیان از راه سامانه به بانکهای عامل فراهم گشته است.

وی افزود: بانک مسکن که از سنوات قبل و درمورد طرح های مشابه به این سامانه وصل بوده هم اکنون عملکرد قابل قبولی داشته است؛ به طوریکه به میزان ۶۳۰ هزار میلیاردریال قراداد بابت طرح های نهضت ملی توسط بانک مسکن با متقاضیان منعقد و مبلغ ۲۱۳ هزار میلیاردریال تسهیلات هم پرداخت شده است.

معاون اداره اعتبارات بانک مرکزی اضافه کرد: از دیگر موارد قابل اشاره هم توجه به این نکته است که قانون مذکور صرفا در مورد تسهیلات مسکن شهری نبوده و علاوه بر این سرفصل، تسهیلات مسکن روستایی، حوادث غیرمترقبه و ودیعه مسکن هم در همین چارچوب درحال اجرا و پرداخت است؛ به نحوی که از تیر ماه سالجاری که سقف تسهیلات ودیعه مسکن در شورای پول و اعتبار مصوب و ابلاغ گردید تابحال ۱۵۹ هزار پرونده تشکیل شده و تعداد ۱۲۱ هزار فقره تسهیلات به میزان ۶۹ هزار میلیاردریال پرداخت شده است. ضمن این که در مورد مسکن روستایی هم در سال قبل ۶۶ هزار میلیاردریال تسهیلات پرداخت شده است. همینطور ۵۷ هزار میلیاردریال تسهیلات بابت راه اندازی و نوسازی اماکن روستایی و شهری خسارت دیده است و حوادث غیرمترقبه از جانب شبکه بانکی پرداخت شده است.

صحابی با اشاره به استقبال گسترده مردم در آغاز طرح عنوان کرد: باآنکه در زمان ثبت نام استقبال خوبی از طرح مذکور انجام شد لیکن تابحال حدود ۳۳۳ هزار نفر نسبت به پرداخت مبالغ سهم خود اقدام نموده اند و در متقاضیان موثر تسهیلات مزبور که سهم آورده خویش را پرداخت کرده اند، ریزش قابل توجهی نسب به طرح های قبلی مشاهده می شود.

معاون اداره اعتبارات بانک مرکزی در انتها اشاره کرد: همینطور سهمیه سالجاری قانون جهش تولید مسکن، به میزان ۴.۵۸۰ هزار میلیاردریال هم در ۳۱ شهریور به بانک های عامل ابلاغ گردیده است که امید است اجرای طرح یاد شده در قالب منابع و مصارف شبکه بانکی و رفع ایرادات سامانه وزارت راه و شهرسازی (که حتی هم اکنون بانک مرکزی بعنوان نهاد ناظر فاقد داشبورد اطلاعاتی در این سامانه است) و همینطور دستور کاری که در دولت درمورد تنوع بخشی به نحوه تأمین مالی این طرح در جریان است، سرعت بیشتری بگیرد.‏



1401/08/05
14:00:44
0.0 / 5
464
تگها: تولید , دولت , طلا , مبل
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد