دکورپرداز
دکور پرداز

صندوق های سرمایه گذاری ابزاری در جهت کمک به بورس یا کنترل بازار؟

صندوق های سرمایه گذاری ابزاری در جهت کمک به بورس یا کنترل بازار؟

به گزارش دکور پرداز، اگر در روند صدور صندوق های سرمایه گذاری با عنایت به ظرفیتهای بازار تجدید نظر نشود با نابودی سهامدارانی که با تحلیل شخصی فعالیت می نمایند، بحران سراغ همین صندوق ها خواهد آمد.



به گزارش دکور پرداز به نقل از مهر، بعد از جهش بازار در سالهای ۹۸ و ۹۹ و ورود عموم جامعه بدون دانش مالی به بازار سرمایه صرفا از روی هیجان و ترس از جاماندگی از سودهای چندصد درصدی و بالطبع آن همراه با ریزش بازار و متضرر شدن جمعی کثیری از سهامداران سرمایه گذاری غیر مستقیم بیشتر از پیش در جامعه سهامداری مورد توجه قرار گرفت از طرفی متولیان بازار سرمایه بدون صدمه شناسی اتفاقات سالهای ۹۸و ۹۹ و پس از آن و بازی دولت و بانک مرکزی در آن بازه زمانی صرفا با بهانه عدم دانش مالی سرمایه گذاران بر روی اتفاقاتی که بیشتر شبیه یک کلاهبرداری مالی بود سرپوش گذاشته و از آن تاریخ مبادرت به تشویق مردم بیشتر از پیش به سرمایه گذاری غیر مستقیم کردند این در شرایطی است که درصدی زیادی از مالباختگان سال ۹۹ که بدون دانش و صرفا از روی هیجان وارد بازار شده بودند الان دیگر در بازار فعالیتی نداشته و عطای این بازار را به لقایش بخشیدند.
عمده کسانی که در بازار فعال می باشند عموماً افرادی هستند که با حداقل های بازار آشنا و از طرفی درد و سختی سال ۹۹ را چشیده اند، در این سال ها بازار سرمایه دست خوش تغییراتی بوده است، سهولت اعطای مجوز کارگزاری ها، سبدگردان ها و بالاخره گسترش صندوق های سرمایه گذاری در این سال ها شاهد اعطای مدلهای مختلفی صندوق های سرمایه گذاری در بازار بودیم از صندوق های درآمد ثابت گرفته تا صندوق های اهرمی و معامله در سهام.
برای شرح این مطلب با آقای جواد فلاحیان کارشناس و فعال بازار سرمایه به گفتگو نشسته ایم:
آقای فلاحیان، خیلی از مسؤلان علت ریزش و هیجان بازار را به علت عدم دانش مالی فعالان بازار سهام معرفی می کنند، آیا مشکلات بازار صرفا به علت عدم دانش مالی فعالان آن است؟
قطعاً پاسخ این سوال خیر است، بازاری که بیشتر از ۷۰ درصد بنگاه های آنرا مستقیم و با غیر مستقیم شرکتهای دولتی به خود اختصاص داده اند سهامدار خرد می تواند نقش بسیار کمرنگی را در بازار داشته باشد.
بررسی فروش های سال ۹۹ و مورد آخر آن ۱۷ اردیبهشت سالجاری اساسا حقیقت های دیگری را نشان خواهد داد همان طوری که همین شرکتهای خصولتی در سالهای ۹۸، ۹۹ سبب سوپر حباب بازار و فروش سهام در بازار شدند همین شرکت ها بازیگری اصلی بازار را در اختیار دارند ولی سازمان بورس بعنوان نهاد ناظر بر بازار اینروزها به جای آنکه وظیفه نظارتی خویش را بر رفتار بزرگان بازار تقویت کند درحال اعطای مجوزهای بی حساب کتاب صندوق ها است. باید اشاره نمود برای کسانی که دانش کافی در بازارهای مالی ندارند اساسا صندوق ها و سبدگردان های مجاز بهترین گزینه هستند.
این صندوق ها روز به روز فربه تر شده و بنابر نزدیکی به ارگان های بازار سرمایه، اطلاعات خاصی را هم در اختیار دارند، آیا رقابت این صندوق ها با فعالان خرد عادلانه است؟
بله عادلانه نیست، صندوق های سرمایه گذاری با عنایت به تبلیغاتی که اینروزها صورت می گیرد منابع بسیاری را جذب کردند و از طرفی رانتی مثل عرضه های اولیه که سازمان در اختیار آنها قرار داده در یک رقابت نابرابر با سهامدارانی که بر مبنای دانش خود فعالیت می نمایند قرار گرفته از سوی دیگر تجمیع پول های خرد در صندوق ها می تواند کنترل بازار را برای متولیان بازار آسان تر کند در سنوات اخیر شاهد آن بودیم که سازمان با تغییر میزان تعهد خرید سهام در صندوق های درآمد ثابت بعضاً سبب افزایش فشار فروش در بازار شده است هرچند این مورد روی نمایان ماجرا است از طرفی از آنجاییکه مدیران نهادهای مالی و صندوق ها از جانب سازمان تأیید صلاحیت می شوند سازمان دقت کافی را در تأیید این بزرگواران داشته که مبادا بر خلاف سیاست های مجموعه رفتار کنند در بازار همواره تماسهای صبحگاهی بابت خرید یا فروش سهام به گوش می رسد که تا امروز همواره تکذیب شده است ولی تابلو معاملات با عنایت به همه تکذیب ها حکایت از چیز دیگری دارد.
روند صدور صندوق های سرمایه گذاری بازار را تبدیل به جنگلی کرده است که عمده حیوانات آن شیر هستند و مابقی حیوانات توسط این شیرها درحال دریده شدن هستند و با انقراض مابقی حیوانات مرگ ومیر به سراغ شیرها خواهد آمد.
پس به نظر شما بحران به سراغ این صندوق ها در آینده خواهد آمد؟
بله، اساسا اگر روند صدور آن با عنایت به ظرفیتهای بازار مدیریت نشود با نابودی سهامدارانی که با تحلیل شخصی فعالیت می نمایند بحران سراغ همین صندوق ها خواهد آمد و پس از بحران مؤسسات مالی این دفعه باید شاهد بحران در صندوق ها باشیم، از طرفی شاهد فسادهایی هم در این صندوق ها هستیم که با عنایت به عدم اثبات از گفتن آن پرهیز می کنم، سازمان بورس به جای اعطای بی حساب کتاب صندوق ها می بایست با کار کارشناسی فضا را برای عموم مردم با هر دانش و سلیقه معاملاتی فراهم نموده نه آنکه بسترهای بازار را با یک رقابت نابرابر برای گروهی خاص فراهم آورد.
هرچند یکی از اقدامات خوب بازار خبر راه اندازی بازار حرفه ای برای شرکتهای پروژه محور است که عملاً این اقدام می تواند به فرهنگ سهامداری همراه با کسب دانش مالی کمک بسیاری کند.


منبع:

1402/06/18
12:08:07
0.0 / 5
300
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد