دکورپرداز
دکور پرداز

راهی برای كاهش بدهی بزرگترین بدهكار بانكی

راهی برای كاهش بدهی بزرگترین بدهكار بانكی

به گزارش دكور پرداز در صورتی كه وضعیت بدهی دولت به نظام بانكی در انتهای سال گذشته نشان از رشد آن دارد، یك كارشناس اقتصادی ضمن اعلام اینكه عامل اصلی بدهی های دولت به نظام بانكی كسری بودجه است؛ راهكارهایی برای كاهش یا تسویه این بدهی ها مبتنی بر چگونگی تأمین كسری بودجه ارائه نمود.


به گزارش دکور پرداز به نقل از ایسنا، طبق آنچه بانک مرکزی درباره بدهی های دولت به نظام بانکی منتشر نموده، میزان بدهی دولت به بانک مرکزی در اسفند سال گذشته معادل ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بوده که در مقایسه با سال قبلش معادل ۴.۴ درصد افزایش داشته است.
در این حوزه کامران ندری به ایسنا، اینگونه توضیح داد: زمانی که دولت کسری بودجه دارد و نمی تواند مالیات کافی جمع آوری کند و نفت بفروشد، بخشی از این کسری را از راه دریافت وام های بانکی تأمین می کند که این امر باعث فشار بر بانک مرکزی می شود. همچنین، دولت حسابی به نام تنخواه نزد بانک مرکزی دارد که سقف برداشت از آن توسط مجلس تعیین می شود و باید آنها را بازگرداند که در نهایت بر اثر عدم بازگشت این قبیل وام ها و تسهیلات بانکی بدهی های دولت افزوده می شود.
وی با اشاره به اینکه اگر کسری بودجه از راه منابع بانکی تامین گردد، نقدینگی رشد می کند، اظهار داشت: به هر شکلی که دولت بخواهد از منابع نظام بانکی برای تأمین کسری بودجه خود استفاده نماید، باعث رشد نقدینگی خواهد شد.

چگون بدهی های دولت به نظام بانکی کم می شود؟
در ادامه این تحلیلگر اقتصادی درباره اینکه چگونه می توان بدهی های دولت به نظام بانکی را کاهش یا تسویه کرد، توضیح داد: اگر رشد اقتصادی داشته باشیم که به دنبال آن درآمدهای مالیاتی دولت هم افزایش پیدا کندو همچنین، در صورتیکه دولت بتواند نظام مالیاتی را اصلاح کند، این عوامل کمک موثری در این امر خواهند داشت اما با این شرایط فعلی نمی توان برای اقتصاد کشور رشد اقتصادی و اصلاح یا افزایش درآمدهای مالیاتی را متصور بود.
وی ادامه داد: راهکار دیگر در این حوزه این است که دولت هزینه های غیرضرور خویش را تا حدودی کاهش بدهد که این اقدام هم دشوار می باشد زیرا، دولت ها توانایی کاهش هزینه ها را ندارند و وقتی که می خواهند هزینه ها را کاهش بدهند سراغ کاهش هزینه های عمرانی می روند که این امر مشکلاتی را در اقتصاد بوجود می آورد.

نقش نرخ بهره بانکی در کاهش بدهی و تأمین کسری بودجه دولت
به قول این کارشناس اقتصادی انتشار اوراق هم یکی دیگر از راهکارهای موجود در این حوزه است که در این مورد هم دیده شده تا دولت بانک ها را مجاب به خرید این اوراق کرده که اگر بانک ها آنها خریداری کنند، مجدد سبب رشد نقدینگی می شود. بنابراین، بهتر بود که این اوراق را به مردم بفرشند که این اقدام، کم خطرترین راه تأمین کسری بودجه است اما متاسفانه با قیمتی که این اوراق دارند و بازدهی کمتر از ۱۵ درصدی آنها، مردم علاقه ای به خرید این اوراق ندارند.
ندری در انتها سخنانش با اشاره به اینکه اگر نرخ بهره بانکی کم باشد مردم علاقه ای به خرید اوراق بدهی نخواهند داشت، اضافه کرد: در صورتیکه نرخ بهره بانکی بالا باشد هم تبعاتی دیگری دارد زیرا، امکان دارد که منجر به افزایش کسری بودجه در سال های بعدی شود بنابراین، باید به صورت دقیق و کارشناسی به این سؤال که نرخ بهره بانکی چگونه و با چه نرخی تعیین شود، پاسخ داد.



1399/04/11
13:35:27
5.0 / 5
2937
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد