دکورپرداز
دکور پرداز

تحلیل رئیس اتاق بازرگانی ایران از شرایط بورس

تحلیل رئیس اتاق بازرگانی ایران از شرایط بورس

رئیس اتاق بازرگانی ایران می گوید حركت رو به رشد بورس در ماه های گذشته با اما و اگرهای جدی مواجه می باشد و دولت باید برای مدیریت این بازار، اصلاحاتی را در دستور كار قرار دهد.


به گزارش دکور پرداز به نقل از ایسنا، بازار بورس تهران در ماه های ابتدایی امسال، بعنوان سود آورترین بازار اقتصادی کشور، حجم قابل توجهی از نقدینگی در اختیار اشخاص حقیقی را جذب کرد و رکوردشکنی های متوالی موجب شد، چند میلیون سهامدار جدید در مدتی کوتاه شانس خودرا در بورس آزمایش نمایند.
رشد طولانی مدت شاخص و دست یابی به رکورد تاریخی دو میلیون واحد موجب شد این تصور در ذهن سهامداران تازه کار ایجاد شود که بورس همیشه سود ده است و با قراردادن پس اندازهای خود در آن، در مدتی کوتاه سودی قابل توجه به جیب خواهند زد. این در حالی بود که خیلی از کارشناسان بازار هشدار دادند که افت و خیز شاخص، جزو جدانشدنی بازار سرمایه است و اگر بازار کاهشی شود، خیلی از سهامداران باتوجه به شناخت محدود از بازار، زیان خواهند کرد؛ اتفاقی که در هفته های گذشته رخ داد و با کاهش جدی عدد شاخص، نگرانی زیادی در بین سهامداران به وجود آمد.
در کنار نگرانی درباره شرایط سهامداران، تعداد قابل توجهی از فعالان بخش خصوصی نیز در ماه های گذشته بارها هشدار داده بودند که باتوجه به واقعیت های اقتصادی، رشد پرسرعت شاخص کل، می تواند تحت تاثیر حباب های اقتصادی باشد و در چنین شرایطی مدیریت درست بازار اهمیت فراوانی خواهد داشت؛ موضوعی که رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز بار دیگر بر آن تاکید کرده است.
شافعی اظهار داشت که اوج گرفتن بورس در کشور طی ماه های گذشته در شرایطی بود که بازارهای مالی در همه دنیا به سبب شوک وارده به اقتصاد جهانی از ناحیه شیوع ویروس کرونا با افت بی سابقه همراه بوده اند. رشد فزاینده بورس در دوره ای که کشور با رکود عمیقی دست و پنجه نرم می کند و طی یک دوره ده ساله نزولی بوده و حجم فروش شرکت ها و صادراتشان به سبب کرونا کاهشی بوده، نمی تواند ناشی از بهبود عملکرد بخش واقعی اقتصاد و بنگاه های کشور باشد و رابطه معناداری بین جهش بورس و تولید و اشتغال مشاهده نمی گردد.
او با خطاب قرار دادن دولت اظهار نمود که اتاق ایران ضمن تقاضا از دولت درباب عدم پشتیبانی از سفته بازی در هربازاری همچون بازار سرمایه پیشنهاد می دهد که برای جلوگیری از هیجانات کاذب و ایجاد محدودیت برای شروع سفته بازی و کاهش نوسانات وضع مالیات بر عایدی سرمایه را در دستور کار خود قرار دهد. همین طور پیشنهاد اکید اتاق ایران درباب واگذاری های دولتی، واگذاری مدیریت شرکت های دولتی همزمان با واگذاری مالکیت آنها به بخش خصوصی واقعی بوسیله بازار سرمایه است. راهکار بعدی، واگذار شرکت های سودده دولتی در بورس است.
طبق اعلام اتاق بازرگانی، شافعی اصرار کرد که در این دوره شاهد بودیم که برخی شرکت های زیان ده دولتی با قیمت های بالا در بورس فروخته شدند و مقام ناظر واکنشی بر این مساله نشان ندادند. نکته مهم دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد آن است که در امتداد تامین مالی بخش خصوصی از بازار سرمایه الزامی است تا پروسه و رویه های ورود شرکت های خصوصی به بورس و افزایش سرمایه آنها تسهیل شود. اقدام مهم بعدی که بخش خصوصی انتظار دارد در شرایط فعلی صورت گیرد، اصلاح نظام بانکی است. با توجه به این که نظام بانکی کشور با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کند، امروز فرصتی است تا بانکهای خصوصی و خصوصی شده بوسیله بورس افزایش سرمایه دهند؛ این افزایش سرمایه باید به شکلی صورت گیرد که حق تقدم خرید سهام داران اصلی و خرید سهام توسط سهامداران فعلی ممنوع شود تا ترکیب سهام داری بانک ها اصلاح گردد و همزمان گام هایی برای استقرار حاکمیت شرکتی در این مورد برداشته شود. فروش سهام به خریداران جدید فرصتی فراهم می سازد تا تیم مدیریتی این بانک ها تغییر کند و اصلاحاتی در ساختار مدیریتی آنها ایجاد شود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران در بخش دیگری از صحبت های خود به مشکلات بخش خصوصی در حوزه های مختلف اشاره و اظهار کرده که اتاق ایران بعنوان مشاور قوای سه گانه همسو با دولت معتقد به بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور است و اعتقاد راسخ دارد که بسیار اندک اند افرادی که به عمد ممکنست ارزهای صادراتی خودرا به کشور بازنگردانده اند که مستوجب برخورد قانونی هستند اما بر این مسئله هم تاکید دارند که نباید جای استثنا با قاعده عوض شود و به روشی رفتار شود که صادرکنندگان و حرفه ای که در شرایط موجود، باید با تمام قوا در کنار دولت محترم با روحیه ای مضاعف در رفع مشکلات اقتصادی کشور تلاش کنند با انواع اتهامات ناروا روبرو شوند. شایسته نیست که در شرایط جنگ اقتصادی صادرکنندگان کشور مورد بی مهری قرار گیرند و بیش از گذشته با تنگناهای گوناگون مواجه شوند و ما نگران ادامه این روش هستیم. بعنوان رئیس اتاق ایران شاهد کوشش های تشکل های اقتصادی، اعضای هیات رئیسه و فعالان اقتصادی هستیم اما به سهم خود عرض می کنم که شرمنده ایم که به رغم تلاش، نتوانسته ایم در رفع مشکلات آنطور که باید موفق باشیم اما در عین حال به آینده امیدواریم که اگر حرف ما مورد قبول واقع نمی گردد آنطور که مقام معظم رهبری فرموده اند، مسئولان و تصمیم گیران برمبنای فرمایشات ایشان حرکت کنند و برنامه بریزند.



1399/07/13
20:55:29
5.0 / 5
1824
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد