دکورپرداز
دکور پرداز

دلار در مقابل رقبا بالا رفت

دلار در مقابل رقبا بالا رفت

به گزارش دكور پرداز ارزهای اروپایی و آسیایی عقبگرد زیادی مقابل دلار داشتند.


به گزارش دکور پرداز به نقل از رویترز، فضای ریسک بر سر بازارهای ارز بیشتر از پیش تشدید شده است. معامله گران نگران اند فضای تنش بین آمریکا و شرکای تجاری بزرگش تا قبل از انتخابات روی دور تند افزایشی باشد و این مسئله بیشتر از پیش فشار روی اقتصاد جهانی را که به علت کرونا با مشکلات زیادی روبروست، تشدید کند.
دونالد ترامپ- رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به رای سازمان تجارت جهانی به سود اروپا تهدید کرده است که اگر اروپا مبادرت به چنین کاری کند، آمریکا سخت تر به این اقدام پاسخ متقابل خواهد داد و وی مطمین است که اروپایی ها خواستار چنین وضعی نیستند. پیشتر سازمان تجارت جهانی بعد از اعمال تعرفه آمریکا روی بعضی از محصولات اروپایی نظیر هواپیما به اتحادیه اروپا اجازه داده بود تا روی واردات کالاهایی به ارزش چهار میلیارد دلار از آمریکا تعرفه اضافی وضع کند.
برونو لومر- وزیر دارایی فرانسه - از کشورهای اروپایی خواسته است تا موضع واحدی در مقابل این مسئله اتخاذ کنند.
اولاف شولتس- وزیر دارایی آلمان - هم خواستار همبستگی بیشتر اروپایی ها شده و گفته است که در صورت وحدت رویه، کشورهای اروپایی می توانند تا قبل از آخر سال ۲۰۲۲، میزان تولیدات ناخالص داخلی خویش را به سطوح پیش از بحران کرونا برسانند.
تنش ها بین چین و آمریکا هم باردیگر بالا گرفته و بلومبرگ از احتمال تحریم غول های پرداختی چین یعنی علی پی و وی چت پی توسط آمریکا به علت آنچه نگرانی های امنیتی خوانده شده است، اطلاع داد. وزارت خارجه چین در واکنش به این خبر گفته است آمریکا با مفهوم امنیت ملی بازی می کند تا سیاست های خویش را تحمیل کند و ارتش چین هم در هشداری به آمریکا اعلام نموده است دست از اقدامات تحریک آمیز بردارد.
پیشتر هم وزیر امور خارجه چین خواهان تشکیل جبهه واحد کشورهای آسیای شرقی در مقابل توسعه طلبی های آمریکا شده بود.
سخنگوی وزارت خارجه چین هم گفته است که دوران ابرقدرتی آمریکا به سر آمده است. چین و آمریکا هنوز نتوانسته اند به توافقی برای از سرگیری مذاکرات تجاری خود برسند و تعهدات دوطرف در چارچوب فاز نخست توافق تجاری هم هنوز به صورت کامل اجرایی نشده است.
مبتلا شدن به کرونا همزمان با شروع فصل سرما در خیلی از کشورهای جهان به سطح نگران کننده ای رسیده و این مسئله سبب بازگشت بعضی از محدودیت ها شده است. وضعیت بخصوص در اروپا هشدارآمیز است و فعالان بازار نگران اند ضربه دیگری به پیکر کم جان اقتصاد این کشورها وارد شود. لهستان، مجارستان و جمهوری چک از رکوردشکنی تعداد مبتلایان روزانه به کرونا اطلاع داده اند و در ورشو- ساعت مجاز برای حضور مردم در فروشگاه ها محدود شده است.
در آلمان، آنگلا مرکل- صدراعظم این کشور در نشستی مشترک با شهرداران ۱۱ شهر بزرگ این کشور اعمال محدودیت ها در صورت شیوع بیشتر بیماری را بررسی نموده است. در اسپانیا هم با افزایش شمار مبتلایان، شهر مادرید به صورت کامل قرنطینه شد. احتمال وقوع قرنطینه های مشابه در انگلیس هم وجود دارد. تابحال شهر لیورپول در انگلیس که بدترین وضعیت را از نظر انتشار کرونا دارد به صورت کامل قرنطینه شده است.
تابحال بیشتر از ۳۹ میلیون و ۶۵ هزار و ۲۳۴ مورد مبتلا شدن به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و ۱۰۰ هزار و ۶۲۴ نفر جان خویش را از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۲۲۲ هزار و ۴۱۸ نفر، برزیل با ۱۵۱ هزار و ۹۷۱ نفر، هند با ۱۱۲ هزار و ۱۴۴ نفر، مکزیک با ۸۴ هزار و ۸۹۸ نفر و انگلیس با ۴۳ هزار و ۲۹۳ نفر بوده است.
با نزدیک شدن به موعد برگزاری زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، حساسیت معامله گران نسبت به تحولات سیاسی و انتخاباتی در این کشور هم بیشتر شده است. تمایل دموکرات ها به اعمال سیاست های محرک در مقیاس بسیار بزرگ در تضاد با چیزی است که جمهوری خواهان در نظر دارند. دموکرات ها به صورت کلی خواستار افزایش مستقیم عرضه پول به شکل یارانه، تزریق نقدینگی به بازار و وام هستند در صورتیکه جمهوری خواهان تقویت توان مالی اشخاص حقیقی و حقوقی از راه غیرمستقیم نظیر کاهش نرخ مالیاتی را دنبال می کنند.
تحولات اخیر اقتصاد آمریکا سبب شده است تا بازار اوراق قرضه این کشور تحت تأثیر قرار بگیرد و این عملکرد به بازار ارز هم منتقل شود. بازدهی اوراق قرضه وزارت خزانه داری که یکی از دماسنج های معامله گران برای پیشبینی اوضاع در ماه های آتی است از ماه آگوست تابحال نتوانسته است از حبس کانال ۱.۷ درصدی بیرون برود و الان با بن بست بوجود آمده در گفتگوهای بین دولت ترامپ و کنگره بر سر لایحه حمایتی جدید، این اوراق بیشتر از پیش تحت فشار قرار گرفته اند.
آمارهای انتشار یافته از وضعیت تجاری آمریکا نشان دهنده آن است که کسری تجاری این کشور در ماه آگوست با افزایشی ۵.۹ درصدی همراه شده و به ۶۷.۱ میلیارد دلار رسیده که این رقم، بالاترین کسری تجاری ثبت شده آمریکا طی ۱۴ سال گذشته بوده است. از طرفی چین هم اعلام نموده است که میزان صادرات و وادرات این کشور در ماه سپتامبر رکوردشکنی کرده و واردات و صادرات این کشور طی این ماه به ترتیب ۱۳.۲ درصد و ۹.۹ درصد افزوده شده است. چین کماکان تراز تجاری مثبت خویش را با آمریکا حفظ و ۳۰.۷۵ میلیارد دلار بیشتر از واردات، به آمریکا صادرات داشته است.
متوسط نرخ تورم بزرگ ترین اقتصاد جهان در ۱۲ ماه منتهی به سپتامبر با ۰.۱ درصد افزایش نسبت به دوره مشابه منتهی به ماه قبل به سطح ۱.۴ درصد رسید که این نرخ تورم، بالاترین سطح تورمی ثبت شده در آمریکا در ۹ ماهه اخیر بوده است. در مدل جدید سیاست گذاری فدرال رزرو، اجازه داده خواهد شد تا برای تقویت رشد اقتصادی و تزریق نقدینگی لازم به بازارها، نرخ تورم از سطح دو درصدی هدف گذاری شده قبلی عبور کند با اینکه طبق گفته جروم پاول- رئیس بانک مرکزی آمریکا، اجازه فاصله گرفتن بیش از اندازه تورم از سطح دو درصدی داده نخواهد شد.
نیل جونز- کارشناس مسایل ارزی در بانک میزوهو - اظهار داشت: دارایی های پرریسک در شرایط فعلی کمتر مورد استقبال معامله گران قرار می گیرند چون که احتمال بدتر شدن شرایط اقتصادی جهان وجود دارد. تا زمانی که معامله گران نسبت به آینده خوش بین نباشند، ترجیح خواهند داد سرمایه های در اختیار خویش را در دارایی های امن نگهداری کنند و این تقاضا برای دارایی های امن احیانا در کوتاه مدت در سطح نیرومندی باقی خواهد ماند.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با ۰.۵۴ درصد افزایش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۳.۸۷ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس هم معادل ۱.۰۹۲ دلار اعلام گردید (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است).
ارزهای اروپایی
در تازه ترین دور از معاملات، پوند با ۱.۰۳ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۸۹ دلار مبادله شد. یورو ۰.۴۶ درصد پایین رفت و با عقب نشینی به کانال ۱.۱۶ به ۱.۱۶۹ دلار رسید.
ارزهای آسیایی
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۳۶ درصد افزایش به ۱۰۵.۴۷۶ ین رسید. در مقابل همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۴۱ دلار مبادله شد. همینطور نرخ برابری دلار معادل ۶.۷۲۵ یوان چین اعلام گردید.




منبع:

1399/07/25
15:32:41
5.0 / 5
1653
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد