دکورپرداز
دکور پرداز

جزئیات پرداخت وام ۱۰۰ میلیونی مسكن روستایی

جزئیات پرداخت وام ۱۰۰ میلیونی مسكن روستایی

به گزارش دکور پرداز با افزایش سقف تسهیلات مسکن روستایی به ۱۰۰ میلیون تومان، سوالاتی از جانب متقاضیان این تسهیلات در مورد نحوه اقدام برای دریافت آن بوجود آمده که بانک مسکن در باره آن توضیح داده است.


به گزارش دکور پرداز به نقل از ایسنا، طبق اعلام بانک مسکن، افزایش سقف تسهیلات مسکن روستایی به ۱۰۰ میلیون تومان در حالی در ایام اخیر به شعب بانک ابلاغ گردیده است که اکنون تعداد قابل توجهی از افراد ساکن در روستاها با یک سوال مهم مواجهند. این سوال آنست که از چه مسیری می توانند برای دریافت این تسهیلات اقدام نموده و در چه زمانی و طی چه فرآیندی این تسهیلات به آنها تعلق می گیرد.
باتوجه به آنکه روش دریافت تسهیلات مسکن در روستاها و همین طور ضوابط مربوط به آن همچون سقف تسهیلات، نرخ سود، مدت بازپرداخت، رقم اقساط ماهانه و... متفاوت از تسهیلات مسکن در شهرها است، روستاییان با این پرسش مواجهند که چگونه می توانند در لیست واجدان شرایط این تسهیلات قرار بگیرند.
با اهمیت ترین نکته ای که در رابطه با تسهیلات ساخت مسکن در روستاها می توان به آن اشاره نمود این است که این تسهیلات نوعی تسهیلات حمایتی است. به این معنا که نرخ سود این تسهیلات یارانه ای است و برخلاف رایج ترین روش پرداخت تسهیلات مسکن در شهرها - تسهیلات از محل اوراق - که با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار به متقاضیان پرداخت می شود، این تسهیلات با سود یارانه ای و پرداخت مابه التفاوت سود از طرف دولت با هدف نوسازی واحدهای مسکونی در روستاها به واجدان شرایط اختصاص می یابد.
سود تسهیلات مسکن روستایی چند؟
این مساله یکی از با اهمیت ترین امتیازهای تسهیلات مسکن روستایی است. سود تسهیلات مسکن روستایی ۵ درصد است که ارزان ترین تسهیلات بانکی در زمینه مسکن شمرده می شود. گام اول برای دریافت این تسهیلات دریافت معرفی نامه از طرف روستاییان متقاضی از بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است. متقاضیان واجد شرایط برای ساخت مسکن در روستاها می توانند با دریافت معرفی نامه از بنیاد مسکن وارائه آن به شعب بانک مسکن نسبت به تشکیل پرونده و قرار گرفتن در صف متقاضیان دریافت وام روستایی اقدام نمایند.
نکته مهمی که در رابطه با این تسهیلات می توان به آن اشاره نمود آنست که تسهیلاتی که در قالب تسهیلات ساخت جهت نوسازی و بهسازی واحدهای مسکونی روستایی به متقاضیان پرداخت می شود قابلیت فروش اقساطی برای یک دوره زمانی ۲۰ ساله دارد.
بر این اساس، مدت زمان مشارکت مدنی برای ساخت مسکن در روستاها تا ۲۰ واحد مسکونی حداکثر ۱۸ ماه است اما در صورتیکه این تعداد از ۲۱ واحد مسکونی بیشتر شود تا ۲۴ ماه این مدت ادامه خواهد یافت. این مساله یک امکان قابل توجه برای ورود انبوه سازی و ساخت وسازهای حرفه ای به روستاها را نشان میدهد.
همچنین، حداکثر مدت دوران مشارکت مدنی سه سال تعیین شده است که قابلیت فروش اقساطی برای یک دوره بازپرداخت ۲۰ ساله را دارد.
ضوابط پرداخت تسهیلات مسکن روستایی
بر طبق ضوابط بانک مسکن برای پرداخت تسهیلات مسکن روستایی، مهلت قانونی برای آغاز به کار و پرداخت مرحله اول تسهیلات حداکثر ۶ ماه بعد از انعقاد قرارداد با بانک خواهد بود. علاوه بر امکان دریافت تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی، امکان دریافت تسهیلات جعاله همزمان با دریافت تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی در صورت تقاضا از جانب تسهیلات گیرنده وجود دارد.
سقف تسهیلات جعاله برای این گروه از متقاضیان ۱۰ میلیون تومان از محل اوراق ممتاز، با سپرده، بدون سپرده و یا بصورت توام به ازای هر واحد مسکونی تعیین شده است. دریافت این تسهیلات از آنجائیکه جزو تسهیلات حمایتی و یارانه ای شمرده می شود، برای هر خانوار متقاضی، فقط برای یکبار میسر است. بدین سبب آن دسته از متقاضیانی که قبل از این مبادرت به دریافت این تسهیلات کرده اند دیگر مشمول دریافت این تسهیلات نیستند. این ضابطه برای رعایت عدالت در توزیع تسهیلات یارانه ای و بهره مندی همه متقاضیان از این امکان در نظر گرفته شده است.




منبع:

1400/05/05
23:32:58
0.0 / 5
1276
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد