دکورپرداز
دکور پرداز
كارشناس اقتصادی مطرح كرد؛

نقش بهره مرکب در ورشکستگی نظام بانکی

نقش بهره مرکب در ورشکستگی نظام بانکی

به گزارش دکور پرداز یک کارشناس اقتصادی اظهار داشت: در اقتصاد ایران بدلیل بالا بودن تقاضا برای پول، هر نهادی که خلق کننده پول باشد مشکلی برای عرضه پول های تولیدی خود نخواهد داشت.



به گزارش دکور پرداز به نقل از مهر، محمدمهدی مجاهدی موخر در دومین نشست تخصصی «پول، بانک و سیاست های پولی پیشنهادی به دولت سیزدهم از دید اقتصاد اسلامی» که بعدازظهر امروز (چهارشنبه ۵ آبان ماه) در خانه اندیشه ورزان درحال برگزاری است، اظهار داشت: یک بحث مهم در نظام پولی کشور این است که همیشه تقاضا برای پول از عرضه آن بیشتر است. این افزایش تقاضا نسبت به عرضه نیز به سبب تقاضاهای تورمی و سفته بازی است.
وی اضافه کرد: بدین سبب در اقتصاد کشور هر نهادی که خلق کننده پول باشد مشکلی از جهت عرضه پول های تولیدی خود نخواهد داشت.
مجاهدی اشاره کرد: در سیستم اقتصادی کشور هر چه پول بیشتر بصورت بدهی خلق شود به جهت اینکه اصل و فرع آن برگردد لازم است پول جدیدی خلق شود. بدین سبب آثار این سیستم می تواند تمام اقتصاد را تحت تاثیر خود قرار بدهد.
این پژوهشگر اقتصادی اضافه کرد: امروزه در نظام بانکی کشور ما خلق پول از «هیچ» اتفاق می افتد و این یعنی این که پیش از ذخیره اعتبار در بانک، وام اعطا می شود اما متأسفانه امروزه ما می خواهیم بدون توجه به این مهم اصلاح نظام بانکی را کلید بزنیم.
مجاهدی در ادامه اظهار داشت: پس نظام بانکی کشور، دائماً تولید نرخ بهره می کند و اقتصاد را به سمتی سوق می دهد که تمام بخش های آن تحت تأثیر این نرخ قرار بگیرد. البته نرخ بهره بر روی پول نیز نقشی ویژه دارد.
وی اضافه کرد: ما در سیستم تحلیل اقتصاد کشور گرفتار انحراف شده ایم چونکه می خواهیم خلق پول اتفاق بیافتد اما به سمت تولید هدایت شود. باید بگویم که این یک جمله بسیار نادرست است. در توجیه آن نیز باید بگویم که اگر تولید با شدت بیشتر اتفاق بیافتد قیمت کاهش خواهند داشت در صورتیکه کاهش قیمت در عرصه تولید سبب ورشکستگی آن خواهد شد. این یک نگاهی است که توسط بانکداران به جامعه القا شده است و ما باید از استخر پولی جامعه برای جلوگیری از خلق پول جدید استفاده نمائیم.
مجاهدی در آخر درباب ورشکستگی نظام بانکی اظهار داشت: روند این اتفاق به شکلی است که سیستم بانکداری با بهره ای که اتخاذ نموده محاسبه و تنظیم می شود اما این فرمول با عدد «یک» برابر نمی گردد. مساوی شدن این فرمول با یک، مستلزم حرکت زمان به سمت بی نهایت است و چون این اتفاق نمی افتد سبب ورشکستگی نظام بانکی خواهد شد.



منبع:

1400/08/07
14:38:30
0.0 / 5
1025
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد