دکورپرداز
دکور پرداز

چگونه وام خرید کالا بگیریم؟

چگونه وام خرید کالا بگیریم؟

به گزارش دکور پرداز، وام خرید کالا یکی از انواع تسهیلاتی است که بانکها برای خرید انواع لوازم خانگی یا کالاهایی مانند گوشی تلفن همراه، لب تاپ و... به مردم و مشتریان خود پرداخت می کنند. سقف این نوع وام بسته به شرایط تسهیلات هر بانک تا ۲۰۰ میلیون تومان متفاوت می باشد.



به گزارش دکور پرداز به نقل از ایسنا، یکی از انواع وام هایی که مردم برای برای خرید یا تعویض لوازم خانگی خود مانند لوازم الکترونیکی، لوازم آشپزخانه، مبل، تلویزیون و سایر کالاهای مورد نیازشان، به بودجه بیشتری نیاز دارند و از آن برای تامینش استفاده می نمایند، وام خرید کالا است که شرایط متفاوتی در بانکهای مختلف دارد و سقف آن تا ۲۰۰ میلیون تومان پارسال افزایش پیدا کرده بود.

طبق آخرین بخشنامه بانک مرکزی با مبحث دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد که آخرین اصلاحیه آن در ارتباط با اواخر بهمن ماه سال قبل است اعطای این تسهیلات باید در چارچوب کارت اعتباری مرابحه تا سقف یاد شده باشد و هر فرد متقاضی تا این سقف مجاز است از همه موسسات اعتباری و بانکها در قالب ضوابط مربوط وام خرید کالا دریافت کند.

یکی دیگر از مفاد این بخشنامه در رابطه با افراد و مشتریان بانکی است که از این نوع تسهیلات بهره برده اند و در اینباره آمده است که این اشخاص به اندازه سقف تعیین شده ۲۰۰ میلیون تومانی مجاز به دریافت این تسهیلات بانکی هستند و اگر قبلا به میزان کمتری این نوع وام را از بانکی دریافت کرده اند باقیمانده آنرا می توانند از همان بانک یا بانکها و موسسات اعتباری دیگر دریافت نمایند. البته سایر تسهیلات خرد مانند ازدواج، فرزندآوری و... مشمول این بخشنامه نیست.
شرایط اعطای وام خرید کالا از بانکها و موسسات اعتباری
بر اساس بخشنامه ابلاغ گردیده بانک مرکزی که حدود دو ماه گذشته به روز رسانی شد، نحـوه اعطـای تسـهیلات خـرد شامل دوره و شیوه بازپرداخت اقساط یا تسویه تسـهیلات، شـیوه محاسـبه سـود، کـارمزد و... تابع مقررات ابلاغـی از جملـه مفـاد دسـتورالعمل های اجرایـی عقـود و الزامـات مقرر در فرم های یکنواخت قراردادهای اعطای تسهیلات بانکی است. یکی از مهم ترین شرایط به جهت اینکه بتوانید وام خرید کالا از بانکها یا موسسات اعتباری دریافت کنید اینست که نتیجه اعتباری سنجی که از بانک مرکزی گرفته می شود، مطلوب باشد و به اصطلاح بتوانید رتبه خوبی در این حوزه کسب کنید.

در آخرین اصلاحیه دستورالعمل اجرایی بانک مرکزی که در بهمن ماه سال قبل به روز رسانی شد هم آمده است که موسسه اعتباری موظف است پیش از اعطای تسهیلات به متقاضی نسبت به استعلام چک برگشتی و بدهی غیر جاری مشتری اقدام نماید چون که دادن هر گونه تسهیلات همچون وام خرید کالا به مشتری که چک برگشتی یا بدهی غیر جاری دارد، ممنوع می باشد.

از سوی دیگر بانک مرکزی در ادامه این اصلاحیه آورده است که موسسه اعتباری مورد نظر می تواند متناسب بـا امتیـاز اعتبـاری مشتری، میزان تسهیلات خرد اعطایی و درجه نقدشوندگی وثایق و تضامین ارائه شده، حداکثر دو مـورد از تضامین و وثایق به شرح مصادیق ذیل از تسهیلات گیرنده یا ضامن دریافت کند. این تضامین و وثایق ۱۵ گانه برای دریافت تسهیلات خرد بسته به نوع بانک و شرایط تسهیلات و مشتری در هر بانک و موسسه اعتباری متفاوت می باشد.
برای وام خرید کالا چه وثایق یا تضامینی قابل پذیرش است
در این نوع تسهیلات، مانند وام های خرد دیگر اوراق تجاری مانند چک یا سفته مشتری، اوراق بدهی شامل اوراق پذیرفته شده در بازار سرمایه و غیره، سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس همچون سهام عدالت، واحدهای سرمایه گذاری صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس، چک یا سفته توسط ضامن، اموال عینی با ارزش عرفی از قبیل خودرو، مسکوکات یا مصنوعات طلا، حساب یارانه اشخاص، گواهی کسر از حقوق توسط مشتری یا ضامن قابل پذیرش است.

برای دریافت تسهیلاتی مانند وام خرید کالا تضامین دیگری همچون ضمانت یک نفر کاسب دارای پروانه کسب که در زمان اعطای تسهیلات دارای فعالیت اقتصادی دایـر باشد، در مناطق روستایی ضمانت یک نفر ساکن روستا که اهلیت و صـلاحیت وی توسـط شـورای اسـلامی روستا مورد تأیید واقع شود مهمور به مهر شورای اسلامی روستا، سیمکارت دایمی ثبت شده تحت مالکیت مشتری، برای روستائیان، کشاورزان، دامداران سنتی و عشایر، پروانه چرای دام، پروانه چاه کشـاورزی، سـند مالکیت اراضی کشاورزی، ضمانت زنجیره ای، ضمانت صادره توسط بنگاه محل اشتغال مشتری، متضمن تضمین دیون تسهیلات گیرنده، قرارداد لازم الاجرا و سایر تضامین متناسب با امتیاز اعتباری مشتری و تشخیص مؤسسه اعتباری هم از جانب بانک مرکزی یاد شده قرار گرفته است.




1402/01/01
15:12:57
0.0 / 5
494
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد