در دیدار رایزن فرهنگی ایران در مالزی با رهبر بوداییان این كشورمطرح شد
اقوام و ادیان با صلح و درک متقابل در ایران زندگی می کنند
به گزارش دکور پرداز، در آستانه روز بزرگداشت سعدی شیرازی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی با رهبر بوداییان این کشور دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش دکور پرداز به نقل از روابط عمومی رایزنی فرهنگی ایران در مالزی، در آستانه روز پاسداشت شاعر بلندآوازه زبان فارسی، سعدی شیرازی، دکتر حبیب رضا ارزانی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی، با جناب آقای داتوک سری ک. داماراتانا، رهبر بزرگ بوداییان مالزی روز گذشته(۳۱ فروردین) ملاقات و گفتگو کرد و یک نسخه از ترجمه مالایی گلستان سعدی را به وی هدیه داد.
در شروع این دیدار، رهبر بوداییان مالزی برای مردم ایران و جهان آرزوی بهروزی و موفقیت کرد.
وی ضمن اشاره به جایگاه مالزی بعنوان کشوری چندفرهنگی و هماهنگ، تاکید کرد: پیروان ادیان مختلف در این کشور با احترام متقابل و بدون درگیری های مذهبی در کنار یکدیگر زندگی می کنند.
در ادامه، حبیب رضا ارزانی رایزن فرهنگی کشورمان، با اشاره به اینکه ایران هم کشوری متنوع از نظر قومی و مذهبی است، اظهار داشت: باآنکه اکثریت مردم ایران مسلمان هستند، اما اقوام و ادیان مختلف در کنار هم با صلح و درک متقابل زندگی می کنند و این همزیستی ریشه در تاریخ کهن و فرهنگ غنی ایرانی دارد.
وی به حضور رسمی نمایندگان ادیان در مجلس شورای اسلامی بعنوان عالی ترین نهاد قانون گذاری کشور اشاره نمود و اضافه کرد: نمایندگان اقلیت های دینی از استانهای مختلف در فرایند قانون گذاری مشارکت دارند و همه شهروندان ایرانی در مقابل قانون برابرند.
رایزن فرهنگی کشورمان همینطور به آزادی ادیان در جمهوری اسلامی ایران برای آموزش دینی اشاره نمود و اظهار داشت: تمامی ادیان در ایران می توانند فرزندان خویش را بر مبنای تعالیم کتب مقدس و حتی به زبان آن کتب، مانند عبری، آموزش دهند.
در قسمت دیگری از این دیدار، داتوک داماراتانا ضمن اشاره به جایگاه بودیسم در مالزی اظهار داشت: بودیسم دومین جمعیت مذهبی بزرگ مالزی بعد از اسلام را تشکیل می دهد و حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ راهب بودایی در این کشور فعالیت دارند که بخشی از آنان به مراقبه در مکانهای آرام جنگلی پرداخته و دیگران به آموزش تعالیم بودا در شهرها و روستاها مشغول اند.
وی سپس اضافه کرد: برای برقراری ارتباط مؤثر با نسل جوان، نیازمند بروزرسانی شیوه ها و بهره برداری از ابزارهای نوین آموزشی هستیم. از طرفی، عدم آشنایی بعضی از راهبان با زبان های انگلیسی و محلی، روند ارتباط گیری با جامعه را دشوار کرده است.
در انتها این دیدار، دکتر حبیب رضا ارزانی از جناب آقای داتوک سری ک. داماراتانا دعوت کرد تا در سمینارها و برنامه های گفتگوی بین ادیان که با ابتکار سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار می شود، شرکت نمایند.
وی با تاکید بر اهمیت تبادل تجربیات دینی و فرهنگی، حضور رهبران دینی از کشورهای مختلف را گامی مؤثر در تقویت درک متقابل، صلح و همزیستی مسالمت آمیز در جهان امروز دانست.
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب