دکورپرداز
دکور پرداز
با اعلام بانك مركزی؛

سقف زمانی اعتبار دسته چك ها ۳ ساله شد

سقف زمانی اعتبار دسته چك ها ۳ ساله شد

دکور پرداز: بانک مرکزی و شبکه بانکی بمنظور اجرای قانون جدید صدور چک، دسته چک های جدید با مدت اعتبار حداکثر 3 سال از زمان دریافت چک و با درج شناسه یکتا و با قابلیت ثبت در سامانه صیاد منتشر می کند.



به گزارش دکور پرداز به نقل از مهر، بانک مرکزی طی اطلاعیه شماره ۴ مربوط به قانون چک اعلام نمود: به اطلاع هموطنان عزیز می رساند به استناد ماده ۶ قانون صدور چک مصوب مورخ ۱۳ آبان ماه ۱۳۹۷ مجلس شورای اسلامی، دسته چک های جدید حداکثر با مدت اعتبار ۳ سال از زمان دریافت چک و با درج شناسه یکتا در اختیار مشتریان قرار خواهد گرفت. بدین نحو که در متن هر برگه چک علاوه بر درج شناسه یکتا (۱۶ رقم)، عبارت «تاریخ صدور این برگه چک حداکثر تا تاریخ … معتبر است» نیز قید شده است.
بر این اساس و در امتداد اجرای ماده ۲۱ مکرر قانون یاد شده، صدور برگه چک های جدید در وجه حامل ممنوع بوده و لازم است تمام صادرکنندگان چک، چک های جدید را فقط در وجه گیرنده مشخص (شخص حقیقی / حقوقی) صادر کنند و گیرندگان چک نیز از پذیرش چک های مذکور در وجه حامل اجتناب کنند. همین طور صادرکننده چک مجاز به صدور چک به تاریخ پس از تاریخ اعتبار چک (تاریخ قید شده در عبارت موصوف) نبوده و گیرندگان آن نیز ملزم به کنترل تاریخ های مورد اشاره خواهند بود.
چک های جدید که برمبنای ماده (۶) قانون مذکور صادر می شوند، قابلیت ثبت در سامانه صیاد را خواهند داشت و صادرکنندگان چک می توانند بوسیله درگاه های بانکی و یا برنامک های موبایلی فعال در حوزه پرداخت کشور، اطلاعات ذی نفع به انضمام مبلغ و تاریخ چک را در سامانه صیاد ثبت کنند. همین طور گیرندگان چک های جدید نیز می توانند به طرق موصوف با استعلام وضعیت چک ثبت شده برای ایشان، مراتب تأیید دریافت چک را به سامانه صیاد اعلام کنند.
انتقال چک های جدید نیز در سامانه صیاد میسر بوده، چنانچه گیرنده چک بعد از تأیید اطلاعات آن متمایل به انتقال چک به شخص دیگری (شخص ثالث) باشد، این امکان در سامانه یاد شده با ثبت مشخصات ذینفع جدید (ثبت شناسه / کد ملی وی) برای وی فراهم است. در صورت عدم ثبت انتقال چک در سامانه صیاد، لازم است اطلاعات مربوط به هویت گیرنده جدید (شامل نام و نام خانوادگی / نام شرکت و شماره / شناسه ملی) در ظهر چک پشت نویسی شود.
همچنین همانگونه که در اطلاعیه شماره ۱ قانون چک مورخ ۴ آذرماه ۱۳۹۷ اعلام شده است، نحوه دسترسی به سامانه صیاد و استفاده از برنامک های موبایلی به شرح زیر یادآوری می شود:
۱- صادرکننده چک می تواند با مراجعه به بانک افتتاح کننده و نگهدارنده حساب جاری وی و دریافت دسترسی به درگاه های نوین بانکی (شامل اینترنت بانک و همراه بانک) و یا استفاده از برنامک های موبایلی فعال در حوزه پرداخت کشور به سامانه صیاد دسترسی داشته و نسبت به ثبت چک اقدام نماید.
۲- شناسایی صادرکننده چک و اطمینان از ثبت اطلاعات چک توسط وی مستلزم انجام پروسه احراز هویت توسط بانک و یا برنامک موبایلی است که احراز هویت در برنامک های موبایلی به صورت زیر انجام می شود:
الف - انطباق شماره تلفن صادرکننده چک با کد ملی وی
ب - استفاده از یکی از کارت های بانکی صادرکننده چک
به عبارت دیگر صادر کننده چک می تواند با به کارگیری یکی از کارت های بانکی خود که توسط بانک صادرکننده چک در اختیار وی قرار گرفته و با استفاده از سیمکارت ثبت شده به نام وی، مبادرت به ثبت اطلاعات چک در سامانه صیاد کند.
۳- گیرنده چک با مراجعه به شعب بانکهای مورد تعامل خود (بانک های نگهدارنده حساب وی) و ستاندن دسترسی به درگاه های نوین بانکی (شامل اینترنت بانک یا همراه بانک) و یا مراجعه به برنامک های موبایلی پرداخت، امکان بررسی صحت اطلاعات چک ثبت شده برای وی در سامانه صیاد را داشته و بعد از حصول اطمینان از صحت آن، می تواند مراتب تأیید چک را به سامانه اعلام، و یا در صورت انتقال به شخص ثالث، مشخصات ذینفع جدید (ثبت شناسه / کد ملی وی) را در سامانه صیاد وارد کند.
۴- شناسایی گیرنده چک و اطمینان از تأیید اطلاعات چک توسط وی مستلزم انجام پروسه احراز هویت توسط بانک و یا برنامک موبایلی است، که احراز هویت در برنامک های موبایلی به صورت زیر انجام می شود:
الف - انطباق شماره تلفن گیرنده چک با کد ملی وی
ب - استفاده از یکی از کارت های بانکی گیرنده چک
به عبارت دیگر گیرنده چک می تواند با به کارگیری یکی از کارت های بانکی متعلق به خود و با استفاده از سیم کارتی که به نام وی ثبت شده است، مبادرت به تأیید اطلاعات چک و یا انتقال آن به شخص دیگر در سامانه صیاد کند.


منبع:

1399/09/21
12:48:47
5.0 / 5
1315
تگها: طلا , مبل
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد