دکورپرداز
دکور پرداز
یادداشت

نمایش تصویر ناشیانه لباس بلوچ در یک سریال تلویزیونی

نمایش تصویر ناشیانه لباس بلوچ در یک سریال تلویزیونی

به گزارش دکور پرداز مدیر روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار در یادداشتی با تکیه بر این که سوزن دوزی در کنار زیبایی ها و جذابیت بصری بی مانندش، روایتگر زندگی زنان بلوچ است، از نمایش تصویر ناشیانه یک قاچاقچی در مرز ترکیه با لباس استانی که لااقل ۲۰۰۰ کیلومتر از آن فاصله دارد را در سریال ساخت ایران ۳ انتقاد نمود.



به گزارش دکور پرداز به نقل از ایسنا، در یادداشت حسام الدین یوسفی آمده است: عدد گالری ها و نمایشگاه های لباسی که با سوزن دوزی زنان بلوچ در ایران و جهان برپا می شود، کم نیست و کمتر لباسی را میتوان در جهان یافت که یارای رقابت با فخر و اصالت و زیبایی لباس سوزن دوزی بلوچی را داشته باشد. اما جالب است بدانید هنر سوزن دوزی که امروز طراحان جهان را به حیرت وا داشته، در واقع وصله لباس زنان بلوچ بوده که در طول تاریخ تغییر شکل و هویت داده است.

سوزن دوزی لباس زن بلوچ قصه های بسیاری در دل خود دارد؛ اگر به لباس سوزن دوزی زن بلوچ خیره شوید، ساعت و روزها حرف برای گفتن دارد. این تنها یک لباس زیبا نیست که روایتگر قصه زندگی فردی که لباس را سوزن زده است. تمام فراز و فرودهای زندگی زن را میتوان در آن لباس دید. شادمانی ها، سرخوشی ها، دلگیر بودن ها، غم و ناراحتی ها، خنده و اشک ها همه و همه در لباس زن بلوچ نمود پیدا می کند. عشق به فرزند، عشق به خانواده و حسرت ها وآرزوهای یک دختر بلوچ در تک تک خطوط سوزن دوزی ها نمایان است.

نقوش در سوزن دوزی ها الهام گرفته از طبیعت پیرامون و حقیقت های برگرفته از محیط اطراف است و اغلب نقش مایه ها انعکاسی از تخیلات، آرزوها، تصاویر زاییده ذهن و اسطوره ها، زندگی و آداب رسوم و عقاید قومی هستند و هر کدام سمبل و نمادی از تصورات و تخیلات سوزن دوزان است. نقوش سوزن دوزی بلوچ از ترکیب خطوط در چارچوب فرم های هندسی به وجود می آید. تنوع گسترده نقوش بلوچ از ذهن خلاق هنرمندی سرچشمه می گیرد که با انتخاب قالب هندسی نقوش، همواره بیانی انتزاعی را بر واقع گرایی صرف ترجیح داده است. استفاده از زوایای تند در این نقش مایه ها می تواند از طبیعت خشک و کوه های سخت و خشن بلوچستان نشات گرفته باشد.

این قصه ها و افسانه ها، هویت لباس زن بلوچ و سوزن دوزی هاست؛ هویتی که به لباس روح داده و احساسش را با صاحب لباس منتقل می کند.

اینکه به صرف گفتن یک کلمه «سوزن دوزی» به این هنر بسنده نماییم، در حق آن اجحاف کرده ایم. این هنری است که روایتگر فرهنگ یک قوم و روند زندگی آن هاست.

سوزن دوزی بعنوان یکی از برجسته ترین صنایع دستی ایران نه فقط یک محصول و کالا که مبین یک فرهنگ و شیوه زندگی است. سوزن دوزی در کنار زیبایی ها و جذابیت بصری بی مانندش، روایتگر زندگی زنان بلوچ است و چه بسیار توریستهایی که تنها برای دیدن سوزن دوزی بلوچ به ایران آمده اند.





مطالب پیش گفت تنها گوشه ای از زیبایی ها و فرهنگ نهفته در این لباس زیبا و پرارزش است. مردم این استان (سیستان و بلوچستان) هنوز چوب نمادسازی های کذایی انجام شده در دهه ۶۰ و ۷۰ را در سینما و تلویزیون را می خورند؛ آنرا باردیگر تکرار نکنیم!

امیدوارم فیلم سازان و کسانی که در عرصه فعالیت می نمایند قبل از پرداخت سطحی و صرفاً برای فروش بیشتر بدون مطالعه و نگاه به فرهنگ ها با استفاده از ظرفیت مشاوره با آگاهان این حوزه و همینطور سفر به استان و دیدن از نزدیک هم اثر خویش را ارزشمندتر کنند و هم به مردمان و فرهنگ های مختلف کشورمان احترام بگذارند.

و در آخر واقعا ارتباط نشان دادن قاچاقچی در مرز ترکیه را با لباس استانی که لااقل ۲۰۰۰ کیلومتر از آن فاصله دارد نفهمیدیم در سریال ساخت ایران! جغرافیای کشورمان را بهتر بشناسیم !!





منبع:

1401/02/28
13:45:37
0.0 / 5
1006
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
دکور پرداز
decorpardaz.ir - مالکیت معنوی سایت دكور پرداز متعلق به مالکین آن می باشد